Nowości
Olej aromatyzowany zielonymi szparagami
Olej aromatyzowany zielonymi szparagami
35,00 zł
Olej aromatyzowany białymi szparagami
Olej aromatyzowany białymi szparagami
35,00 zł
szt.
Kandyzowany rabarbar 150 g
Kandyzowany rabarbar 150 g
20,00 zł
Kandyzowany rabarbar 300 g
Kandyzowany rabarbar 300 g
30,00 zł
szt.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

eBook - RABARBAR

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 1759-8509B

Opis

Zapraszam do zakupu mojego drugiego eBooka z przetworami i przepisami na RABARBAR. Znajdziecie w nim 70 stron wypełnionych autorskimi zdjęciami, przepisami i pomysłami na przechowywanie rabarbaru na później oraz smakowite przepisy do zjedzenia od razu.

Rabarbar towarzyszył mi odkąd pamiętam. Co roku, na wiosnę odrastał na nowo obok studni. Pół dziki, nikt o niego specjalnie nie dbał, ani nie podlewał, ale kiedy trzeba było to był zrywany i powstawał z niego rabarbarowy placek albo zimny, orzeźwiający kompot.

To co mi jednak najbardziej utkwiło w pamięci to moje pierwsze w życiu własne danie - rabarbar wkładamy do torebki z cukrem i tak właśnie bez niczego zjadany z grymasem skwaszone miny. Dzięki swojemu kwaśnemu charakterowi, cukier wydaje się być jego najlepszym kompanem. Dzięki niemu staje się w ogóle zjadliwy. Dzięki cukrowi w ogóle ma on sens.

Tak myślałem dopóki nie zadeklarowałem się, że biorę na warsztat rabarbar i mam zamiar wydać eBook poświęcony tej roślinie. Dowiedziałem się, że ta różowa łodyga posłusznie i z sukcesem poddaje się procesowi kiszenia, tak po prostu w solance, a także w maślance oraz jako kimchi.

Praca nad tym zbiorem pomysłów i przepisów była dla mnie nie lada przygodą. Starałem się dociec do sedna produktu. Wychodziłem jednak od kartki z zapisanym pomysłem na kompot i drożdżówki z rabarbarem. Sami sprawdźcie jak to się skończyło i spróbujcie odtworzyć moje pomysły na przetwory i gotowe do jedzenia potrawy.

PROSZĘ WYBRAĆ DOSTAWĘ CYFROWĄ

Plik z eBookiem do pobrania będzie dostępny z poziomu profilu klienta po opłaceniu zamówienia lub przesłany zostanie przez emial z linkiem do pobrania pliku. W przypadku zakupu bez rejestracji, trzeba kliknąć w mailu potwierdzającym płatność w status zamówienia i tam będą pliki do pobrania.

Spis treści


Prep:

- Turbo kompot rabarbarowy
- Konfitura rabarbarowa + syrop rabar- barowy
- Pieczony rabarbar + mus rabarbarowy
- Sok rabarbarowy z sokownika parowego
- Ocet rabarbarowy
- Nalewka rabarbarowa - rabarbarówka
- Kiszony rabarbar w solance i w maślance
- Suszony rabarbar + cukier rabarbarowy
- Kandyzowany rabarbar
- Kombucza rabarbarowa
- Rabarbarowy chutney do mięsa

Przepisy:

- Rabarbaranki podwójnie rabarbarowe 2.0
- Lemoniada rabarbarowa z kandyzowanym rabarbarem, syropem i Suszonym rabarem
- Vinaigrette z octu rabarbarowego do sałaty
- Rogalik z prostym twarogiem ze zsiadłe- go mleka, pieczonym Rabarbarem i miodem
- Kimchi z rabarbaru
- Schab z kością i chutney z rabarbaru i kimchi z rabarbaru
- Chłodnik z kiszonego rabarbaru
- Bread&butter pudding z rabarbarem
- Racuchy drożdżowe z rabarbarem
- Skórka rabarbarowa i rabarbarowa churchella z orzechami
- Nowy sorbet o smaku drożdżowego placka z rabarbarem i kruszonką

Przykłady treści

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl