Możesz też potrzebować
eBook - SZPARAGI
eBook - SZPARAGI
40,00 zł
szt.
eBook - Czosnek Niedźwiedzi
eBook - Czosnek Niedźwiedzi
30,00 zł
szt.
Polska przyprawa BBQ 100 g
Polska przyprawa BBQ 100 g
35,00 zł
szt.
Kandyzowany rabarbar 150 g
Kandyzowany rabarbar 150 g
20,00 zł
szt.
Kandyzowany rabarbar 300 g
Kandyzowany rabarbar 300 g
30,00 zł
szt.
Olej aromatyzowany białymi szparagami
Olej aromatyzowany białymi szparagami
35,00 zł
szt.
Nowości
Olej aromatyzowany zielonymi szparagami
Olej aromatyzowany zielonymi szparagami
35,00 zł
Olej aromatyzowany białymi szparagami
Olej aromatyzowany białymi szparagami
35,00 zł
szt.
Kandyzowany rabarbar 150 g
Kandyzowany rabarbar 150 g
20,00 zł
szt.
Kandyzowany rabarbar 300 g
Kandyzowany rabarbar 300 g
30,00 zł
szt.
eBook - SZPARAGI
eBook - SZPARAGI
40,00 zł
szt.
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

eBook - RABARBAR

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: 1759-8509B

Opis

Zapraszam do zakupu mojego drugiego eBooka z przetworami i przepisami na RABARBAR. Znajdziecie w nim 70 stron wypełnionych autorskimi zdjęciami, przepisami i pomysłami na przechowywanie rabarbaru na później oraz smakowite przepisy do zjedzenia od razu.

Rabarbar towarzyszył mi odkąd pamiętam. Co roku, na wiosnę odrastał na nowo obok studni. Pół dziki, nikt o niego specjalnie nie dbał, ani nie podlewał, ale kiedy trzeba było to był zrywany i powstawał z niego rabarbarowy placek albo zimny, orzeźwiający kompot.

To co mi jednak najbardziej utkwiło w pamięci to moje pierwsze w życiu własne danie - rabarbar wkładamy do torebki z cukrem i tak właśnie bez niczego zjadany z grymasem skwaszone miny. Dzięki swojemu kwaśnemu charakterowi, cukier wydaje się być jego najlepszym kompanem. Dzięki niemu staje się w ogóle zjadliwy. Dzięki cukrowi w ogóle ma on sens.

Tak myślałem dopóki nie zadeklarowałem się, że biorę na warsztat rabarbar i mam zamiar wydać eBook poświęcony tej roślinie. Dowiedziałem się, że ta różowa łodyga posłusznie i z sukcesem poddaje się procesowi kiszenia, tak po prostu w solance, a także w maślance oraz jako kimchi.

Praca nad tym zbiorem pomysłów i przepisów była dla mnie nie lada przygodą. Starałem się dociec do sedna produktu. Wychodziłem jednak od kartki z zapisanym pomysłem na kompot i drożdżówki z rabarbarem. Sami sprawdźcie jak to się skończyło i spróbujcie odtworzyć moje pomysły na przetwory i gotowe do jedzenia potrawy.

PROSZĘ WYBRAĆ DOSTAWĘ CYFROWĄ

Plik z eBookiem do pobrania będzie dostępny z poziomu profilu klienta po opłaceniu zamówienia lub przesłany zostanie przez emial z linkiem do pobrania pliku. W przypadku zakupu bez rejestracji, trzeba kliknąć w mailu potwierdzającym płatność w status zamówienia i tam będą pliki do pobrania.

Spis treści


Prep:

- Turbo kompot rabarbarowy
- Konfitura rabarbarowa + syrop rabar- barowy
- Pieczony rabarbar + mus rabarbarowy
- Sok rabarbarowy z sokownika parowego
- Ocet rabarbarowy
- Nalewka rabarbarowa - rabarbarówka
- Kiszony rabarbar w solance i w maślance
- Suszony rabarbar + cukier rabarbarowy
- Kandyzowany rabarbar
- Kombucza rabarbarowa
- Rabarbarowy chutney do mięsa

Przepisy:

- Rabarbaranki podwójnie rabarbarowe 2.0
- Lemoniada rabarbarowa z kandyzowanym rabarbarem, syropem i Suszonym rabarem
- Vinaigrette z octu rabarbarowego do sałaty
- Rogalik z prostym twarogiem ze zsiadłe- go mleka, pieczonym Rabarbarem i miodem
- Kimchi z rabarbaru
- Schab z kością i chutney z rabarbaru i kimchi z rabarbaru
- Chłodnik z kiszonego rabarbaru
- Bread&butter pudding z rabarbarem
- Racuchy drożdżowe z rabarbarem
- Skórka rabarbarowa i rabarbarowa churchella z orzechami
- Nowy sorbet o smaku drożdżowego placka z rabarbarem i kruszonką

Przykłady treści

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl