Olej aromatyzowany białymi szparagami
Opis
Olej szparagowy to wymyślony przeze mnie sposób zachowanie aromatu i smaku szparagów na dłużej. Produkt powstaje poprzez wielogodzinne "konfitowanie" szparagów w oleju rzepakowym z odrobiną soli morskiej. Słoiki są pasteryzowane i po otwarciu należy trzymać je w lodówce. Taki olej świetnie się sprawdzi jako olej smakowy do wykańczania dań oraz jako baza do majonezu szparagowego, przepis na który znajdziecie w moim eBooku SZPARAGI (dostępny w sklepie).
Olej występuje w dwóch wariantach: z białymi szparagami oraz z zielonymi.
SKŁAD: szparagi białe, olej rzepakowy, sól morska
Odbiór osobisty możliwy wyłącznie w dniach 18-19 czerwca w namiocie nr. 6 na Nocnym Markecie z szyldem "UOBIOD". Wysyłka przez paczkomat i kuriera będzie odbywała się z kilku dniowym opóźnieniem.